GLASFUSING

GLASFUSING

Fuse betyder sammansmälta, när man arbetar med glasfusing använder man färgat planglas som delas och sammanfogas i mönster. För att skära och bryta glaset används en glasskärare och en bryttång. Krossat glas, små glasbitar och glastrådar kan smältas in i ytan eller mellan två glaslager. Det färdiga mönstret smälts sedan ihop i en speciell ugn vid ca 800 grader Celcius.

Om man vill kan man sedan forma glaset i eller runt en form vid ca 700 grader, detta kallas slumping. Resultat blir fantastiskt vackra glasföremål som du har designat alldeles själv.

Vi har plats för max 8 st vid våra arbetsplatser för glas, är man fler så får man turas om. Vi vill alltid att man bokar plats, speciellt om man är nybörjare, även om vi har glaset framplockat. Då kan vi säkerställa att vi har tid att hjälpa er igång på ett bra sätt. 

Detta är svårare för barn än keramikmålning så rekommenderad minimiålder är 11 år.

Urvalet av glas att arbeta med och även vilka föremål ni kan göra hos oss utökas allteftersom. Vilka projekt som finns tillgängliga i dagsläget beskrivs i korthet här nedanför. Kostnaden består av den vanliga studioavgiften (90 kr för vuxna och 50 kr för barn) plus kostnaden för det glasprojekt man har valt att göra.

Vill du använda vårt fina dikroiska glas i ditt konstverk köper du till detta separat. En bit som är ca 2,5 * 6 cm kostar från 85 kr. Dikroiskt glas är ytbehandlat med olika metalliska oxider enligt en unik metod och som gör att att glaset uppträder under olika färgskepnader beroende på vilken vinkel man ser ifrån.

Du kan också ordna födelsedagskalas för lite större barn med glasfusing. 

TILLGÄNGLIGA PROJEKT

1. Glassmycken – Pris 175 kr

Du får skapa dina egna smycken på en yta av 10*10 cm, det brukar bli mellan 3-6 stycken beroende på storlek. När glaset är klart erbjuder vi ett utbud av hängen, ringar, armband m.m. som glaset kan limmas fast på.

2. Fyrkantigt fat – Pris 255 kr – 750 kr

Gör ett fyrkantigt fat med svagt uppsvängda sidor. Vi har flera storlekar att välja på; Det minsta mäter 13×13 cm och du kan välja glas helt fritt. Det största fatet är ca: 30×30 cm.

 

3. Glastavla – Pris från 240 kr

Vår standardstorlek är 13×13 cm men du kan också välja storlek helt själv och få ett pris av oss. Glastavlorna görs på en basplatta som vi sedan smälter fast öglor av koppartråd i. Görs de i transparent glas blir de fina att hänga i fönstret.

 

4. Ram – Pris 300 kr

T.ex till en spegel eller fotografi. OBS! Spegelglas ingår ej.

 

5. Vindspel i glas – Pris 230 – 750 kr

Ett stort och härligt projekt som innebär både glasfusing och montering av mobilen med hjälp av pärltråd. Välj mellan tre storlekar. Stor – med fem hängen, ca mått 20 x 50 cm, Mellan –  med tre hängen, ca mått 15 x 30 cm eller Liten –  med ett hänge.

 

6. Glashängen för fönster eller julgran – Pris 70 – 195 kr

Vi har mallar som du kan använda för att skära till glaset till en stjärna, snöflinga eller julgran, en ögla för upphängning bränns fast i konstverket. Kanske har du en egen design till detta hänge?

 

7. Skål med vågig kant –  TILLFÄLLIGT SLUT

En rund glaskiva med diameter 25cm cm dekoreras av dig. Sedan formas den till en vacker skål med diameter 17cm.

 

8. Spindelnät med spindel – Pris 280 kr

Gör ett häftigt spindelnät med en cool spindel. Jättefräckt att hänga i t.ex ett fönster.

 

DIKROISKT (effektglas) ingår ej i ovan projekt !