LERA

LERA

Många har genom åren frågat om man även kan få arbeta med lera på Pick-n-Paint. Vi har ju redan ugnar och glasyrer så det känns ju ganska naturligt för oss att utöka vårt utbud med det. Vi har inte plats för några drejskivor men det finns ju massa andra sätt att bearbeta leran; kavling, tumning, skulptering och ringling.

Vi är inga experter på lera så vill du lära dig att göra komplicerade projekt är det här inte rätt ställe ännu…. Men vill du få grundläggande handledning i hur man kan skapa föremål i lera så hjälper vi dig gärna. Tänk på att detta måste bokas innan då det är mycket att förbereda och vi har ej plats för detta på helger och lov.

Det finns ju många roliga tekniker man kan använda; kavling, tumning, skulptering och slingning. Leran vi använder är vit lergodslera och du väljer själv hur mycket du vill efterarbeta den med målning och glasering.

1/2 kg lera kostar 120 kr och då ingår en bränning. Studioavgift tillkommer som vanligt (90 kr för vuxna , 50 kr för barn).

Dina konstverk är klara att hämta ca 3 veckor efter besöket. Detta för att leran behöver lång torktid för att bli helt torr innan den bränns.

Om du vill kan du välja att komma tillbaka och måla ditt konstverk efter två till tre veckor. Du får då betala en ny studioavgift för detta besöket. Du har då möjlighet att slipa till det lite samt dekorera precis som vanligt med våra färger. Sakerna klarglaseras sedan innan nästa bränning och blir klara att hämta efter 10-14 dagar