MÅLA KERAMIK

MÅLA KERAMIK

Det är enkelt att måla keramik hos oss, så här går det till. Du börjar med att välja vilket föremål du vill måla ur vårt stora sortiment av förbränd vit keramik. Sedan är det bara att kavla upp ärmarna och börja måla. Du behöver inte vara konstnärlig eller ha gått några kurser för att ha skapa ditt eget konstverk.

Ett enkelt mönster med våra fina färger blir ofta väl så snyggt som något avancerat. Våra färger är lätta att måla med, de torkar snabbt och de går att måla i flera lager för att få starkare nyanser. I studion finns hjälpmedel i form av penslar, schabloner, stämplar och annat. Vill man skissa ett mönster innan går det bra att göra med en blyertspenna eftersom detta sedan bränns bort i ugnen. Vi har flera böcker där man kan hitta inspiration och mönster att kopiera.

Blir du fikasugen så har vi ett litet caféhörn med nykokt kaffe, thé och fika. Ta det lugnt och låt kreativiteten flöda. Hos oss behöver du inte ha bråttom men på helgen räknar vi två timmar. Vet du att du vill sitta längre säg till vid bokningstillfället. Blir du inte färdig så kan du komma tillbaka en annan dag och fortsätta.

När du har målat klart lämnar du kvar ditt alster hos oss för glasering och bränning. Efter 10-14 dagar är det klart att hämtas.  Det är nu som du kan se slutresultatet i all sin glans eftersom färgerna framträder mycket starkare efter bränningen.

Det är givetvis inga gifter i någon av våra glasyrer så du kan använda den keramik du har målat hos oss till mat och dryck. De färdiga föremålen är av hög kvalitet och tål att diskas, dock bör de som allt handmålat lergods behandlas lite varsamt. Flitigt maskin-diskande och användande av microvågsugn kan innebära att godset spricker då fukt tränger genom glasyren.

Är du på tillfälligt besök i Göteborg så gör vi vad vi kan för att få klart dina alster så fort som möjligt. Normalt vill vi ha 10 dagar på oss men vi kan klara det något snabbare om det behövs. 

 

PRISER

Grundpriset för att måla keramik hos oss består av två delar och betalning av båda sker vid målningstillfället.

Den fasta delen är vad vi kallar en studioavgift som betalas av alla som målar och ger tillgång till alla våra färger och hjälpmedel under ett besök. Den betalar även glasering och bränning av dina föremål, oberoende av hur många de är. Studioavgiften är 90 kr för vuxna och 50 kr för barn (upp tom 16 år).

Den rörliga delen består sedan av kostnaden för den keramik du väljer att måla. Priserna varierar beroende på storlek från 30 kr och uppåt.

 

SORTIMENT

Keramiken som finns i Pick-n-Paints sortiment och som du målar på kallas för bisque och är skröjbränt* vitt lergods. Vi har mer är 240 olika föremål som du kan välja mellan. Ett urval kan du se på bilderna här men det finns mycket, mycket mer i butiken.

Lägg till detta mer än 60 olika färger så förstår du att det är bara din egen fantasi som sätter begränsningar för vad du kan göra.

 * Skröjbränning eller rågodsbränning kallas den första bränningen som ger den porösa skärv som vid glasering suger upp glasyrvattnet. Skröjbränningen behövs för att få bort gaser ur leran, som senare kan förstöra glasyren. Men framför allt behövs den för att godset ska kunna hanteras vid glaseringen.